Noutăți

« Назад

Noi sesiuni de instruire pentru inspectorii din cadrul organelor abilitate cu funcţii de control

În perioada 22 ianuarie - 7 februarie curent, Cancelaria de Stat desfășoară mai multe sesiuni de instruire și formare pentru reprezentanții organelor abilitate cu funcţii de control privind utilizarea Sistemului informațional automatizat „Registrul de stat al controalelor".
 
În cadrul primelor cursuri au participat utilizatori ai Registrului de stat al controalelor din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și Agenției Naționale Transport Auto.
 
Printre subiectele abordate se regăsesc prevederile cadrului normativ pertinent inițierii și efectuării controalelor de stat, procedurile administrative privind inițierea și efectuarea controalelor planificate, controalelor inopinate, controalelor în cadrul procedurii de eliberare a actului permisiv și/sau a licenței, controalelor comune, precum și aspectele tehnice de funcționare și utilizare a Sistemului informațional automatizat „Registrul de stat al controalelor" aferente procedurilor menționate.
 
Instruirile au loc în parteneriat cu experții Băncii Mondiale, de care vor beneficia circa 100 de inspectori din cadrul organelor abilitate cu funcţii de control.